Retourneren en ruilen

De meeste artikelen kun je binnen 14 dagen retourneren, zonder opgave van reden. Bekijk welke retouroptie voor jou van toepassing is:

Gekocht in de vestiging in Ulft: Retourneren en ruilen in de vestiging in Ulft.

Gekocht in de webshop: Retourneren in de vestiging of via of ophaaldienst (voor grote/zware artikelen).
Ruilen kan helaas niet. Je zult dan een nieuwe bestelling moeten plaatsen.

Voorwaarden

– Retourneren in de vestiging is gratis. Alle andere retourzendingen zijn voor eigen rekening.

– Nadat u hebt aangegeven uw artikel te willen retourneren, moet je het binnen 14 dagen versturen of terugbrengen.

– Artikelen die voor u op maat gemaakt of aangepast zijn, kunt u niet retourneren of ruilen. Dit kan wel als u er een klacht over hebt en u aanspraak wilt maken op de garantie.

– Artikelen die in de vestiging gekocht zijn, dienen in de originele verpakking te zitten.

– Voor artikelen die in de webshop zijn gekocht en zijn afgehaald, geldt dat ze voor volledige terugbetaling, ongebruikt, onbeschadigd, in de originele staat en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zijn voor retourzending. Eventuele waardevermindering van het product door bijvoorbeeld schade, kunnen wij bij u in rekening brengen. Ruilen kan helaas niet. U zult een nieuwe bestelling moeten plaatsen

– Als u al uw artikelen uit uw bestelling retourneert, krijg u ook de bezorgkosten terug, de kosten voor retourzending zijn voor eigen rekening.

– Zorg ervoor dat u de factuur of orderbevestiging bij u heeft, als u het artikel in de vestiging komt terugbrengen.

– Stuurt u het artikel retour via een vervoerder? Dan is de retourprocedure afhankelijk van de manier waarop het artikel is thuisbezorgd, de kosten voor retourzendingen zijn voor eigen rekening.

Gekocht in de webshop en bezorgd door onze bezorgers.

Als u een product koopt, krijgt u 14 dagen bedenktijd. Bent u niet tevreden, dan kunt u een ophaalafspraak maken via de klantenservice, tel. 0315-239965. De kosten van deze retourzending kunnen oplopen tot € 150,-.

Ook belangrijk

– Artikelen die in elkaar zijn gezet, kunnen we alleen retour nemen als het artikel weer uit elkaar is gehaald. Alle materialen en onderdelen moeten compleet aangeleverd worden in (voor zover mogelijk) de originele verpakkingen. Zorg dat de artikelen goed zijn beschermd tegen eventuele transportschade. We kunnen een deel van de aankoopsom inhouden als de geretourneerde artikelen minder waard zijn geworden en dus ook niet meer voor de originele prijs verkocht kunnen worden.

– Alle artikelen worden met de grootst mogelijke zorg verpakt voor transport. Helaas kan een artikel toch beschadigd raken tijdens transport. Controleer daarom de aankoop goed direct na bezorging. Is een artikel beschadigd bij bezorging? Laat de bezorger een (elektronische) aantekening op de bon maken voordat je voor ontvangst tekent. Lees verder voor de retourmelding of ruilen van artikelen beschadigd bij bezorging. Als een artikel niet naar behoren werkt of kapot gaat, kom dan naar onze vestiging om het op te laten lossen. Bent u er niet zeker van of het defect onder de garantie valt, neem dan eerst contact op met onze klantenservice.

– Als we de geretourneerde artikelen hebben ontvangen of u kunt aantonen dat de artikelen zijn geretourneerd, dan betalen we u zo snel mogelijk terug.

Terugbetaling bij annuleren webshop bestellingen

– Hebt u in de vestiging geannuleerd? Dan betalen we u contant terug of met een overboeking op uw bankrekening*
– Hebt u telefonisch geannuleerd? Dan betalen we u terug met een overboeking op uw bankrekening*

* Normale verwerkingstijd overboekingen is 14 dagen, uitzonderingen daargelaten.

De termijn van 14 dagen gaat in op de dag dat u de annulering hebt gemeld. Annuleert u een complete bestelling op tijd? Dan ontvangt u ook de betaalde verzendkosten terug. De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Retour melden

Zelf retourneren via pakketdienst (zelf laten frankeren)

U kunt een retourmelding doen door contact op te nemen met onze klantenservice via: 0315-239965. Houdt uw ordernummer bij de hand.
Voor grote en/of zware artikelen maken we samen een ophaalafspraak, want deze kunnen niet via pakketpost geretourneerd kunnen worden.

Voor overige artikelen geldt:

  1. Verpak het artikel stevig in de originele verpakking (indien mogelijk).
  2. Verpak het artikel in een stevige omdoos.
  3. Lever het pakket in bij een PostNL pakketpunt. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.
  4. Vraag om een bewijs van afgifte en bewaar deze goed. Wij zijn niet aansprakelijk voor beschadigingen of zoekgeraakte retourartikelen.
  5. Na ontvangst van het artikel wordt beoordeeld of het aan de retourvoorwaarden voldoet. Is dat het geval, dan gaan we ons best doen om binnen 5 werkdagen het volledige bedrag terug te storen. Soms lukt dit niet, maar u kunt ervan uitgaan dat u uiterlijk 14 dagen na uw retourmelding het geld terug hebt. 

Status van mijn terugbetaling?

De status van je terugbetaling kun je terugvinden in je account, bij de bestelling.

Geen terugbetaling ontvangen?

Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat de terugbetaling op je rekening staat. We betalen binnen 5 werkdagen na afhandeling van de retourzending. Staat het bedrag na 14 werkdagen nog niet op je rekening? Neem dan contact op met de klantenservice.